• La reducere!
Brau Traditional Romanesc63
  • Brau Traditional Romanesc63
  • Brau Traditional Romanesc63
  • Brau Traditional Romanesc63
  • Brau Traditional Romanesc63
  • Brau Traditional Romanesc63

Brau Traditional Romanesc63

Brau popular romanesc. Material stofa, captuseala din bumbac.

60,00 RON
cu TVA Termen de livrare: 1-3 saptamani
Alege marimea
Cantitate
in stoc

 

 

 

Brau popular romanesc.

Latime - 8 cm

Lungime -  76 cm (fara sireturi)

Material - Lana

Brodat la masina

Braul romanesc, cu broderie traditionala, este un accesoriu ce completeaza tinuta portului popular, dar poate fi integrat cu succes stilului elegant pe care un barbat modern il afisaza la evenimente.

Originea acestei piese de vestimentatie traditionala se pierde in negura vremurilor, iar variantele sub care acest obiect a circulat de-alungul veacurilor sunt foarte diverse. Braul traditional in afara de rolul practic de a facilita miscarea in contextul tipului de camasi lungi sau fuste pana la pamant, reprezenta si un simbol al mijlocului cerului, unirea dintre suflet, reprezentat de partea superioara a corpului, si fortele telurice, reprezentate de catre partea inferioara a corpului. 

Motivele cusute pe braie aveau exact rolul de pacificare intre partile corpului, dar si intre fortele nevazute care inconjurau pe om. 

Din basoreliefurile de demult, care îi înfățișează pe daci, putem observa în portul acestora cămăși cu mâneci lungi, cu o croială de tip tunică, albă și lungă, dintr-o singură bucată și pantaloni strâmți și lungi (ciareci, ițari).

Portul era completat cu un brâu sau chimir, iar în picioare purtau opinci. Femeile se îmbrăcau cu  o cămaşă de pânză (ie), poale şi piese care acopereau picioarele, care ulterior au primit diferite denumiri: catrinţă, valnic, fotă sau opreg.

46

Fisa tehnica

Stil
Traditional
Proprietati
Brodate
Cod
Brau_3314/R